Společnost zavedla prostřednictvím projektu systém trvalého vzdělávání přímo na pracovišti. Všichni, jež se podílejí na výstupech a výsledcích projektu, se budou vzdělávat i nadále. V kontextu plánu vzdělávání byly v rámci tohoto projektu řešeny vysoce odborné a specifické disciplíny.
Specifické vzdělávání podpořené tímto projektem přinesly zcela nové prvky do procesu vzdělávání ve společnosti, svým charakterem a obsahem jsou zároveň ve velké míře nepřenositelné.
V průběhu realizace projektu projektový koordinátor upravoval a specifikoval obsahy a metody jednotlivých vzdělávacích aktivit tak, aby byla zachována flexibilita a účelnost vzdělávacího procesu za použití zpětné vazby k cílové skupině. Tento přístup maximálně zohledňoval vyvíjející se potřeby cílové skupiny. Způsob výběru témat školení zcela odrážel specifické vzdělávací potřeby účastníků, vyplývajících ze zjištěných potřeb cílové skupiny. Na základě těchto potřeb, dále na základě systému periodického vzdělávání (plány výcviku na rok), analýzy současného stavu a požadavků společnosti a s přihlédnutím k pracovním specializacím účastníků, byly pro cílovou skupinu navrženy vzdělávací oblasti a jí odpovídající kurzy. Tento systém odráží potřeby rozšíření pracovních a osobních dovedností zaměstnanců.
Specifické vzdělávání podpořené tímto projektem přineslo nové prvky do procesu vzdělávání ve společnosti, neboť se týkalo měření výrobních postupů a nových technologií na výrobu mlecích segmentů, které v ČR vyrábí pouze naše společnost.
Byly proškoleny klíčové aktivity:
KA 03 S - Školení specifických znalostí pro simulaci prostupu tekutiny mezi zuby mlecích segmentů
Obsahující celkem 3 kurzy:
- Tvorba simulace při práci mlecích segmentů se specifickým zaměřením na průchod mleté látky navrženým mlecím segmentem
- Proudění tekutiny při práci mlecích segmentů
- Analýza parametrů získaných ze simulace prostupu mleté látky mlecím segmentem
KA 04 S - Školení specifických znalostí pro simulaci proudění taveniny ve vtokové soustavě odlitku mlecího segmentu, tuhnutí a optimalizaci tvarů
Obsahující celkem 2 kurzy:
- Školení a případové studie vytváření simulace při konstrukci mlecích segmentů se specifickým zaměřením na proudění taveniny ve vtokové soustavě odlitku mlecího segmentu, simulace tuhnutí, optimalizaci tvarů a povrchu
- Školení metalurgie kovů ve specifických podmínkách odlévání mlecích segmentů
KA 05 S - Automatizované workflow ve výrobě nových nebo opravených starých modelových zařízení
Obsahující celkem 2 kurzy:
- Automatizované workflow ve výrobě modelových zařízení
- Optimalizace kontroly mechanizmu výroby modelových zařízení mlecích segmentů
KA 06 S - Aplikace systému zvyšování produktivity výroby mlecích segmentů
Obsahující celkem 6 kurzy:
- Školení nové technologie formování
- Školení nové technologie tavení a odlévání
- Školení nové technologie tepelného zpracování D
- Školení nové technologie tepelného zpracování THP
- Školení nové technologie broušení D
- Školení nové technologie broušení THP
KA 07 S - Aplikace systémů řízení při výrobě přesných odlitků - mlecích segmentů, lopatek, klapek, těles čerpadel, ventilů a šoupátek
Obsahující celkem 2 kurzy:
- Nástroje procesního řízení pro výrobu mlecích segmentů, lopatek, klapek, těles čerpadel, ventilů a šoupátek
- Analýza procesů výroby mlecích segmentů lopatek, klapek, těles čerpadel, ventilů a šoupátek a hodnocení jejich výkonnosti
KA 08 S - Specifika prodeje mlecích segmentů se zvláštním zaměřením na technologii a výrobní postupy
Obsahující celkem 3 kurzy:
- Slévárenská technologie společnosti Slévárna Pilana Hulín pro obchodníky
- Výrobní postupy, výrobní kapacity, vyráběné tvary a materiály mlecích segmentů společnosti Slévárna Pilana Hulín
- Obchodní strategie společnosti Slévárna Pilana Hulín při navyšování tržního podílu mlecích segmentů a získávání nových trhů