Veřejný detail projektu

Informace o projektu

Záměrem je vytvoření, aplikace, vyhodnocení a trvalé nastavení uceleného vzděláv. systému pro zaměstnance členů (CS) Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR (dále jen Svaz) z řad mimopražských MSP (82 členů). Většina MSP jsou malé/řemeslné provozovny, které nemají dostatečný administrativní aparát zajišťující informovanost o nových legislativních předpisech v rámci evropského potravin. práva, technických novinkách, moderních technolog. postupech aj. S cílem zajistit komplexnost, je tento projekt doplněn o pravidelné sdílení zkušeností vždy u příležitosti konání odborných svazových seminářů a o využívání nově vytvořené interaktivní web. stránky pro CS, umožňující  zpřístupnění všech výstupů proj.,tj.přednášek, dotazů a odpovědí ze seminářů,  workshopů a zpětných vazeb pro zam. malých provozoven, kteří se z provoz. dův. nemohou akcí zúčastnit. Svaz připravil 3letý program pro zaměstnance MSP na zákl. ověření jejich zájmu a vzal v úvahu i jejich náměty na semináře. Vstupem na trh EU  je aktuální pro výrobce v oblasti pekařské a cukrářské výroby  být seznámen a aplikovat nové legislativní požadavky v oblasti výroby a bezpečnosti potravin, označování produktů, logistiky aj.  Svaz uvítal, že projekt má být zaměřen na MSP, protože malé (řemeslné) a středně velké pekárny a cukrárny musí být díky své pružnosti na trhu, vyšší kvalitě výrobků a dokonalému servisu protiváhou v tvrdém konkurenčním boji proti unifikovaným velkovýrobcům, kteří díky globalizaci a koncentraci vážně ohrožují drobné podnikatelské prostředí.V průběhu projektu budou realizována školení pro TOP a střední management a vybrané zaměstnance MSP, které budou zajišťovat jak interní lektoři-členové týmu, tak externí školící firmy. Proj. je zaměřen ze 100%na  obecné vzdělávání. Aktivity realizace vzdělávání činí více než 50% rozpočtu.

Hlavní cíl proj. je podpora konkurenceschop. a adaptability podniků a zaměstnanců mimopr. MSP sdružených ve Svazu na nové podmínky potravin. trhu v EU. Naplnění cíle bude realiz. opatřeními: -Vytvoř. týmu odpovědného za proj.aktivity -Vytvoř., aplikace, ověření, vyhodnoc. a trvalé zavedení uceleného syst. vzděláv. zaměstnanců MSP, členů Svazu doplněného o interaktivní web. stránky Svazu určené pro CS -Real. školení pro TOP a střední management a vybrané odborníky - sdílení zkuš. v obl.řemeslného pekařství a cukrářství
Projekt nemá partnera.
Projekt bude realizován prostřednictvím nastavených klíčových aktivit, jejichž obsahem jsou odborná a profesní školení, školení pro vedoucí pracovníky (TOP a střední management)a sdílení zkušeností formou workshopů a pravidelných setkání. Dále pak bude vytvořena interaktivní webová stránka, která bude přístupná zaměstnancům členů svazu a na které budou zveřejněny výsledky projektu, přednášky a diskuze. Výstupem projektu bude: -nastavený ověřený syst. uceleného vzděláv. zam. MSP -technická podpora -vyškolený tým pro další projektové činnosti -posílení spolupr. mezi členy Svazu -180 vyškolených zam. -150 informovaných účastníků akcí sdílení zkušeností
Mezinárnodní spolupráce se bude odrážet při realizaci pravidelných setkání při konání soutěže Chléb roku Pardubice, zem.výstavy Země živitelka ČB a strojně-technol. semináře Čejkovice. Pro každou akci bude zvoleno téma a budou pozváni přední odborníci, kteří se rovněž účastní tuzemských i mezinárodních veletrhů.

Operační struktura


Příjemce


Přehled zdrojů financování projektu


Termíny

v
v
v

Dopad projektu