Záměrem je vytvoření, aplikace, vyhodnocení a trvalé nastavení uceleného vzděláv. systému pro zaměstnance členů (CS) Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů v ČR (dále jen Svaz) z řad mimopražských MSP (82 členů). Většina MSP jsou malé/řemeslné provozovny, které nemají dostatečný administrativní aparát zajišťující informovanost o nových legislativních předpisech v rámci evropského potravin. práva, technických novinkách, moderních technolog. postupech aj. S cílem zajistit komplexnost, je tento projekt doplněn o pravidelné sdílení zkušeností vždy u příležitosti konání odborných svazových seminářů a o využívání nově vytvořené interaktivní web. stránky pro CS, umožňující zpřístupnění všech výstupů proj.,tj.přednášek, dotazů a odpovědí ze seminářů, workshopů a zpětných vazeb pro zam. malých provozoven, kteří se z provoz. dův. nemohou akcí zúčastnit. Svaz připravil 3letý program pro zaměstnance MSP na zákl. ověření jejich zájmu a vzal v úvahu i jejich náměty na semináře. Vstupem na trh EU je aktuální pro výrobce v oblasti pekařské a cukrářské výroby být seznámen a aplikovat nové legislativní požadavky v oblasti výroby a bezpečnosti potravin, označování produktů, logistiky aj. Svaz uvítal, že projekt má být zaměřen na MSP, protože malé (řemeslné) a středně velké pekárny a cukrárny musí být díky své pružnosti na trhu, vyšší kvalitě výrobků a dokonalému servisu protiváhou v tvrdém konkurenčním boji proti unifikovaným velkovýrobcům, kteří díky globalizaci a koncentraci vážně ohrožují drobné podnikatelské prostředí.V průběhu projektu budou realizována školení pro TOP a střední management a vybrané zaměstnance MSP, které budou zajišťovat jak interní lektoři-členové týmu, tak externí školící firmy. Proj. je zaměřen ze 100%na obecné vzdělávání. Aktivity realizace vzdělávání činí více než 50% rozpočtu.