Veřejný detail projektu

Informace o projektu

Společnost přijala přede dvěma lety strategický plán, např. modernizace výrobních zařízení, tvorba strategie, konsolidace dodavatelsko-odběratelských vztahů apod., jehož součástí je mj. prostřednictvím zvýšení kvalifikační úrovně, profesních dovedností a znalostí zaměstnanců zlepšit adaptabilitu zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek a zprostředkovaně přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti společnosti.

Trhy, na kterých se společnost Mlékárna Hlinsko, s.r.o. pohybuje, jsou zaměřené na kvalitu výrobků, což klade čím dál větší nároky na zvyšování kvalifikace zaměstnanců a zkvalitnění, tedy zefektivnění práce. Poskytnutá podpora z OP LZZ umožní zvýšení odborné kvalifikace zaměstnanců společnosti Mlékárna Hlinsko, s.r.o., zvýšení kvality produktů a napomůže zefektivnit výrobně-technologický postup ve společnosti.

Cíle projektu budou dosaženy prostřednictvím realizace vzděl. programu, který je sestaven dle potřeb cílové skupiny na základě zjištěných potřeb rozvoje vzdělávání pracovníků a společnosti. Přesná specifikace potřeb cílové skupiny se promítá do určení náplně klíčových aktivit projektu. Do cílové skupiny je zařazeno celkem 79 osob, rozdělených do 5 skupin: 7 osob Top mng., 14 osob Střední a nižší mng, 28 osob THP pracovníci a 30 osob dělníci. Tyto skupiny si zdokonalí své odborné znalosti a dovednosti prostřednictvím vybraných aktivit specifického vzdělávání.

Odpovědnost za realizaci projektu nese zvolený realizační tým, složený z projektového manažera, projektového specialisty a projektového asistenta. Vybraný realizační tým se bude podílet společnými silami na uskutečnění vzděl. aktivit a řádného chodu projektu pro dosažení stanovených cílů a výstupů.

Podíl specifického vzdělávání na celkových způsobilých výdajích je 100%, obecné vzdělávání nebylo do projektu zahrnuto.

Společnost žádá o podporu podle dočasného rámce.

Hlavním cílem projektu je realizovat vzdělávací aktivity zaměřené na specifické dovednosti. Prostřednictvím zvýšení kvalifikační úrovně, profesních dovedností a znalostí zaměstnanců lze zvýšit adaptabilitu zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek a zprostředkovaně přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti společnosti. Rozvoj jednotlivých zaměstnanců je zaměřen na růst jejich kompetencí, tedy odborných znalostí a dovedností, dále na zvýšení schopností používat tyto znalosti v aktivním pracovním životě. Roste tak i konkurenceschopnost společnosti, neboť ta bude na základě úspěšně realizovaného projektu zaměstnávat kvalifikovanější pracovní sílu.
Nejsou
Cíle projektu budou dosaženy prostřednictvím realizace vzděl. programu, který je sestaven dle potřeb cílové skupiny na základě zjištěných potřeb rozvoje vzdělávání pracovníků a společnosti. Přesná specifikace potřeb cílové skupiny se promítá do určení náplně klíčových aktivit projektu. Do cílové skupiny je zařazeno celkem 79 osob, rozdělených do 5 skupin: 7 osob Top mng., 14 osob Střední a nižší mng, 28 osob THP pracovníci a 30 osob dělníci. Tyto skupiny si zdokonalí své odborné znalosti a dovednosti prostřednictvím vybraných aktivit specifického vzdělávání. Klíč. aktivita 01 Projektový management a klíčová aktivita 02 Publicita projektu jsou povinné aktivity, jež jsou podmínkou pro zajištění realizace a kvality vzdělávacích aktivit a nezbytné pro realizaci projektu a pro naplnění cílů a specifických potřeb CS. KA č. 03: Optimalizace výkonových norem ve výrobě sušených, zahuštěných a trvanlivých mlék, másla, šlehačky a smetany v prostředí společnosti Mlékárna Hlinsko - 8 škol. dnů, 7 kurzů, 34 účastníků, 238 ÚAK KA č. 04: Optimalizace nákupních procesů zohledňující specifika mlékárenského průmyslu a konkrétní podmínky společnosti Mlékárna Hlinsko - 13 škol. dnů, 9 kurzů, 10 účastníků, 90 ÚAK KA č. 05: Rozvoj obchodní funkce společnosti Mlékárna Hlinsko v oblasti výroby a prodeje sušených, zahuštěných a trvanlivých mlék, másla, šlehačky a smetany - 10 škol. dnů, 5 kurzů, 16 účastníků, 80 ÚAK KA č. 06: Rozvoj kvalifikací v oblasti manažerského reportingu v podmínkách výroby sušených, zahuštěných a trvanlivých mlék, másla, šlehačky a smetany v podmínkách společnosti Mlékárna Hlinsko - 10 škol. dnů, 3 kurzy, 16 účastníků, 48 ÚAK KA č. 07: Rozvoj specifických kvalifikací v oblasti plánování výroby a prodeje sušených, zahuštěných a trvanlivých mlék, másla, šlehačky a smetany v podmínkách společnosti Mlékárna Hlinsko - 8 škol. dnů, 3 kurzy, 16 účastníků, 48 ÚAK KA č. 08: Optimalizace výrobních provozů zpracování sušených, zahuštěných a trvanlivých mlék, másla, šlehačky a smetany v prostředí společnosti Mlékárna Hlinsko - 8 škol. dnů, 7 kurzů, 34 účastníků, 238 ÚAK
Počet podpořených osob - celkem = 79 Počet podpořených organizací - celkem = 1 Počet úspěšných absolventů kurzů - celkem = 683 Počet nově vytvořených/inovovaných produktů = 34
Ne

Operační struktura


Příjemce


Přehled zdrojů financování projektu


Termíny

v
v
v

Dopad projektu

Cílovou skupinu tvoří 79 zaměstnanců společnosti Mlékárna Hlinsko, s.r.o.  Top-management (7 osob) Střední a nižší management (14 osob) THP pracovníci (28 osob) Dělníci (30 osob)