Cílem projektu je podpora rozvoje individuálních schopností, znalostí a motivace k práci nezaměstnaných z cílových skupin v kraji Vysočina a jejich umístění na trh práce. Obsahem projektu je příprava a realizace akreditovaných vzdělávacích programů Jednoduchá obsluha hostů a Příprava teplých pokrmů, které absolvuje 20 účastníků projektu v průběhu jednoho cyklu.
Účastníkům bude věnován individuální přístup, budou vzděláváni ve dvou malých skupinách (číšník, kuchař). Každá skupina absolvuje inovativní vzdělávací program zaměřený na kuchařské/číšnické dovednosti s praktickým osvojením teoretických znalostí. Programy budou zakončeny Závěrečnou zkouškou. Úspěšný absolvent bude mít všechny předpoklady k získání profesní kvalifikace u autorizované osoby. Projekt bude trvat celkem 22 měsíců. Aktivity obou programů jsou sestaveny tak, aby splňovaly zcela nové požadavky na dovednosti a znalosti nezaměstnaných na trhu práce. Kromě teoretických znalostí získají účastníci také praxi v oboru gastronomie, v rámci které bude pracovat po dobu 5 měsíců u zaměstnavatelů.