Veřejný detail projektu

Informace o projektu

Cílem projektu je podpora rozvoje individuálních schopností, znalostí a motivace k práci nezaměstnaných z cílových skupin v kraji Vysočina a jejich umístění na trh práce. Obsahem projektu je příprava a realizace akreditovaných vzdělávacích programů Jednoduchá obsluha hostů a Příprava teplých pokrmů, které absolvuje 20 účastníků projektu v průběhu jednoho cyklu.

Účastníkům bude věnován individuální přístup, budou vzděláváni ve dvou malých skupinách (číšník, kuchař). Každá skupina absolvuje inovativní vzdělávací program zaměřený na kuchařské/číšnické dovednosti s praktickým osvojením teoretických znalostí. Programy budou zakončeny Závěrečnou zkouškou. Úspěšný absolvent bude mít všechny předpoklady k získání profesní kvalifikace u autorizované osoby. Projekt bude trvat celkem 22 měsíců. Aktivity obou programů jsou sestaveny tak, aby splňovaly zcela nové požadavky na dovednosti a znalosti nezaměstnaných na trhu práce. Kromě teoretických znalostí získají účastníci také praxi v oboru gastronomie, v rámci které bude pracovat po dobu 5 měsíců u zaměstnavatelů.

Cílem projektu je zvýšit kompetence CS a její umístění na trh práce. Projekt je koncipován jako komplexní nástroj pomoci CS při hledání zaměstnání a při získání pracovních návyků. Je tvořen vzájemně logicky provázaným systémem nástrojů směřujícím k odstranění bariér bránících těmto skupinám nalézt zaměstnání. Projekt reaguje na potřebu vzdělávání osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených v kraji Vysočina. Hlavní cílovou skupinou jsou osoby vedeny v evidenci uchazečů o zaměstnání déle než 5 měsíců.
Projekt nemá partnery
Během realizačního období proběhnou dva rekvalifikační programy – „Jednoduchá obsluha hostů“ a „Příprava teplých pokrmů“, jejichž cílem je připravit účastníky projektu na práci v gastronomii. Projekt je koncipován jako komplexní nástroj pomoci při hledání zaměstnání a při získání pracovních návyků. Aktivity obou programů jsou sestaveny tak, aby splňovaly zcela nové požadavky na vědomosti a dovednosti požadované zaměstnavateli v oboru. Účast na vzdělávání podpoří u cílové skupiny rozvoj individuálních schopností, znalostí a motivace k práci. Mimo teoretických znalostí získá účastník projektu také praxi v reálném prostředí soukromých firem.
Vzdělávání je zdarma a bude zakončeno závěrečnou zkouškou a získáním Osvědčení o absolvování vzdělávacího programu. Oba vzdělávací programy jsou zároveň svým obsahem shodné s požadavky na profesní kvalifikaci dle NSK. Úspěšný absolvent může získat profesní kvalifikaci u autorizované osoby dle zákona 179/2006 Sb. Výsledkem realizace projektu bude umístění 11 účastníků na volná pracovní místa v oborech kuchař/ka a číšník/servírka. Výsledky projektu: - 2 vzdělávací programy celkem pro 20 účastníků (teoretická i praktická výuka) - Zvýšení hodnoty účastníků na trhu práce. - Osvědčení o vzdělávání a praxi. - Přímá podpora a doprovodná opatření. - Vytvoření 11 nových pracovních míst
Projekt není zaměřen na mezinárodní spolupráci.

Operační struktura


Příjemce


Přehled zdrojů financování projektu


Termíny

v
v
v

Dopad projektu

Účast v projektu nabídneme hlavně těm nezaměstnaným, kteří budou chtít pracovat ve veřejném stravování, tj. v oborech kuchař/ka nebo číšník/servírka.