Zavedení nových metod vzdělávání společně s vytvořením vzdělávacích profilů zaměstnanců, vzdělávacích vzorů a následně jednotlivých vzdělávacích modelů předpokládá zefektivnění systému vzdělávání napříč společností ARAMARK s.r.o., zvýšení vzdělání klíčových kuchařských pozic a vedoucích provozů v oblastech klíčových aktivit tj. odborných znalostech z oblasti gastronomie, obchodních dovednostech i na neobchodních pozicích, v aktivitě a spolupodílení se na zlepšovatelských procesech uvnitř společnosti. Zlepšení systému rozvoje talentů umožní systematicky pracovat s klíčovými lidmi, zajistí tak jejich stabilizaci a růst ve firmě, což bude mít kladný dopad na uchování a rozšíření know-how společnosti a její konkurenceschopnost. Společnost ARAMARK s.r.o. dále očekává od rozvoje systému vzdělávání zaměstnanců zatraktivnění společnosti jako zaměstnavatele v odvětví gastronomie a služeb jako takových. Inovovaný systém vzdělávání zaměstnanců bude tedy potažmo mít dopad na stabilizaci a motivaci stávajících zaměstnanců a na zefektivnění náborových aktivit.