Veřejný detail projektu

Informace o projektu

Cílem projektu je podpora rozvoje individuálních schopností, znalostí a motivace k práci nezaměstnaných z cílových skupin v kraji Vysočina a jejich umístění na trh práce. Obsahem projektu je příprava a realizace akreditovaných vzdělávacích programů Jednoduchá obsluha hostů, Prodavač a Příprava teplých pokrmů, které absolvuje 24 účastníků projektu v průběhu jednoho cyklu.

Účastníkům bude věnován individuální přístup, budou vzděláváni v malých skupinách (číšník, prodavač, kuchař). Každá skupina absolvuje inovativní vzdělávací program zaměřený na číšnické/prodavačské/ kuchařské dovednosti s praktickým osvojením teoretických znalostí. Programy budou zakončeny Závěrečnou zkouškou. Úspěšný absolvent bude mít všechny předpoklady k získání profesní kvalifikace u autorizované osoby. Projekt bude trvat celkem 12 měsíců. Aktivity programů jsou sestaveny tak, aby splňovaly zcela nové požadavky na dovednosti a znalosti nezaměstnaných na trhu práce. Kromě teoretických znalostí získají účastníci také praxi v oboru gastronomie nebo obchodu, v rámci které bude pracovat po dobu 3,5 měsíců u zaměstnavatelů.

Cílem projektu je zvýšit kompetence CS a její umístění na trh práce. Projekt je koncipován jako komplexní nástroj pomoci CS při hledání zaměstnání a při získání pracovních návyků. Je tvořen vzájemně logicky provázaným systémem nástrojů směřujícím k odstranění bariér bránících těmto skupinám nalézt zaměstnání. Projekt reaguje na potřebu vzdělávání osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených v kraji Vysočina.
Projekt nemá partnery
Během realizačního období proběhnou tři rekvalifikační programy – „Jednoduchá obsluha hostů“, „Prodavač“ a „Příprava teplých pokrmů“, jejichž cílem je připravit účastníky projektu na práci v gastronomii a obchodu. Projekt je koncipován jako komplexní nástroj pomoci při hledání zaměstnání a při získání pracovních návyků. Aktivity programů jsou sestaveny tak, aby splňovaly zcela nové požadavky na vědomosti a dovednosti požadované zaměstnavateli v oboru. Účast na vzdělávání podpoří u cílové skupiny rozvoj individuálních schopností, znalostí a motivace k práci. Mimo teoretických znalostí získá účastník projektu také praxi v reálném prostředí soukromých firem.
Vzdělávání je zdarma a bude zakončeno závěrečnou zkouškou a získáním Osvědčení o absolvování vzdělávacího programu. Vzdělávací programy jsou zároveň svým obsahem shodné s požadavky na profesní kvalifikaci dle NSK. Úspěšný absolvent může získat profesní kvalifikaci u autorizované osoby dle zákona 179/2006 Sb. Výsledkem realizace projektu bude umístění 10 účastníků na volná pracovní místa v oborech číšník/servírka, kuchař/ka a prodavač/ka. Výsledky projektu: - 3 vzdělávací programy celkem pro 24 účastníků (teoretická i praktická výuka) - Zvýšení hodnoty účastníků na trhu práce. - Osvědčení o vzdělávání a praxi. - Přímá podpora a doprovodná opatření. - Vytvoření 10 nových pracovních míst.
Projekt není zaměřen na mezinárodní spolupráci.

Operační struktura


Příjemce


Přehled zdrojů financování projektu


Termíny

v
v
v

Dopad projektu

Účast v projektu nabídneme hlavně těm nezaměstnaným, kteří budou chtít pracovat ve veřejném stravování, tj. v oborech číšník/servírka, kuchař/ka nebo prodavač/ka. Hlavními cílovými skupinami jsou: - osoby do 25 let věku a mladiství do 18 let bez kvalifikace nebo s nízkou úrovní kvalifikace - osoby starší 50 let věku dlouhodobě nezaměstnané