Veřejný detail projektu

Informace o projektu

Projekt je zaměřen na vytvoření komplexního vzdělávacího systému podniku. Hlavním cílem je zvýšit odbornou kvalifikaci 65 zaměstnanců Hein & spol - keramické závody, spol. s r.o., a tímto přispět ke zvýšení jejich adaptability a vnitrofiremní zastupitelnosti. Zvyšování odborné kvalifikace je zaměřeno do dvou hlavních oblastí činnosti žadatele: výroba kachlových kamen a gastronomie. Pro udržení konkurenceschopnosti žadatele, která v oblasti výroby kachlových kamen úzce souvisí s vysokou kvalitou a moderním designem kamnářských výrobků, používáním nejmodernějších technologií, dobrým poměrem kvality a ceny a včasným plněním zakázek je nezbytné, aby personál byl kvalifikovaný (tj. bezchybně ovládal veškeré procesy výroby kachlových kamen) a vysoce zastupitelný vzhledem k různorodosti zakázek. V oblasti gastronomických služeb je potřeba zvýšit kvalifikaci personálu, zvýšit kvalitu poskytovaných služeb i pro náročnější klientelu.

Do cílové skupiny zařadil 65 osob: 1 manažer, 17 THP, 17 režijních pracovníků a 30 výrobních pracovníků s nedostatečnou odbornou kvalifikací či vnitropodnikovou zastupitelností. Projektem bude podpořeno 9 osob nad 50 let a 2 osoby do 25 let. Tito absolvují 9 vzdělávacích programů zaměřených na výrobu kamen, gastronomii, tvorbu systému podnikového vzdělávání, štíhlý management, cizí jazyky (doplněk), na vzdělávání vedoucích pracovníků, obchodníků (doplněk) a THP. Vzdělávání zajistí externí dodavatel i interní lektoři; bude realizováno v sídle žadatele v Odrách.

Cílem projektu je vytvořit podnikový vzdělávací program, zvýšit odbornou kvalifikaci, vnitrofiremní zastupitelnost 65 zaměstnanců žadatele a podpořit uplatňování RP v podniku, čímž dojde k posílení konkurenceschopnosti žadatele a k posílení udržitelnosti prac.míst jeho zaměstnanců. Zakomponování RP do Pracovního řádu a vytvoření genderové statistiky.
Projekt nemá partnery.
Projekt byl zahájen v květnu 2013. Prvními aktivitami v rámci projektu byl výběr členů projektového týmu, pravidelná setkání týmu, byl proveden průzkum trhu na dodávku jednotlivých školících aktivit. V červnu byly zahájeny přípravné práce na interních školení. V červenci proběhlo první interní školení, kterého se zúčastnili zaměstnanci žadatele. V současné době je ukončena příprava studijních materiálů pro interní školení, je dokončeno 6 z 9 interních kurzů. Nyní budou zahájeny školení v oblasti GASTRO a školení související s interním informačním systémem společnosti. V průběhu je připravován nový firemní systém vzdělávání.
Ke každému internímu kurzu vznikly studijní materiály a Metodika kurzu. Byly vytvořeny inovované produkty v podobě Inovovaného pracovního řádu a Analýzy rovných příležitostí, které byly zaslány k uveřejnění na serveru produktů. V současné době jsou všechny vzdělávací aktivity projektu dokončeny, monitorovací indikátory byly splněny ve větším rozsahu než bylo původně plánováno.
neprobíhá

Operační struktura


Příjemce


Přehled zdrojů financování projektu


Termíny

v
v
v

Dopad projektu

Cílovou skupinou projektu je 65 zaměstnanců. Dle pracovních pozic se jedná o: 1 manažera, 17 THP (3 vedoucí provozu, 4 účetní, 2 obchodníci, 4 technici, 4 vedoucí úseků), 17 režijních pracovníků (8 kuchařů, 8 číšníků, 1 provozní pracovník), 30 výrobních pracovníků (dělníků). Dle věku se jedná o: 2 osoby do 25 let, 9 osob nad 50 let a 47 osob od 25-50 let. Do cílové skupiny žadatel vybral osoby, u kterých identifikoval potřebu zvýšení odborné kvalifikace a které mají nízkou úroveň vnitrofiremní zastupitelnosti.