Veřejný detail projektu

Informace o projektu

Podstatou projektu je vybudování nového, společensky odpovědného, konkurenceschopného a ekonomicky stabilního subjektu postaveného na principech sociálního podnikání jako předpokladu pro začleňování osob jakkoli znevýhodněných na trhu práce a osob ohrožených sociální exkluzí s cílem odstraňování bariér v jejich přístupu k zaměstnání a pomoci jejich začlenění se do většinové společnosti. Jako nová podnikatelská aktivita byl založen sociální podnik PETRIVA s.r.o., který bude provozovat stravovací zařízení Pohanka – jídelna pro zdraví. Naše jídelna nabídne strávníkům pokrmy připravované v souladu se zdravým životním stylem - výroba pokrmů z kvalitních, čerstvých surovin bez chemických přísad v souladu s biorytmem přírody - sezónní strava. Nabídka jídel zohlední i potřeby různých skupin strávníků /nemocní, matky s dětmi , senioři, celiaci, a pod./.Činnost jídelny je založena na principu trvale udržitelného rozvoje s podporou a využitím lokálních zdrojů - podpora místní komunity, preference lokálních dodavatelů, farmářů, pěstitelů. V rámci nové podnikatelské aktivity bude vytvořeno celkem 11 pracovních míst, z toho 8 pro osoby z CS, s odlišnou výší pracovních úvazků. Osobám z CS, které tvoří více než 40% personálu jídelny, poskytneme dlouhodobou a pravidelnou podporu především prostřednictvím soustavné práce asistenta, jenž bude pracovat jak s jednotlivci, tak i týmem dle předem stanovených plánů. Aktivním zapojením zaměstnanců do mimopracovních aktivit, jež budeme organizovat v rámci naší jídelny, chceme vytvářet prostor pro setkávání a společné trávení volného času zdravých lidí a lidí zdravotně či sociálně handicapovaných. Zisk generovaný provozem jídelny (min. 51%) bude použit pro další rozvoj soc. podniku, vč. vytváření nových pracovních míst, vzdělávání CS atd .

Cíle: 1. Vybudovat stabilní a udržitelnou sociální firmu v oblasti zdravého stravování s vizí ekonomického i sociálního rozvoje jako předpokladu pro začleňování do většinové společnosti osob sociálně vyloučených a osob sociální exkluzí ohrožených, vč.odstraňování bariér v jejich přístupu k zaměstnání. 2.Na konci projektu zaměstnávat min. 8 osob z CS, vařit min. 260 hlavních pokrmů/den, vytvořit schopný pracovní tým a potenciál pro rozšíření činnosti firmy, 3.Vzdělávat zaměstnance 4.Být místně prospěšní-vést veřejnost k odpovědnému přístupu zejména za své zdraví a ke společenské odpovědnosti, ke hledání cesty ke kvalitnímu životu v souladu s principy trvale udržitelného rozvoje. 6.Podporovat lokální trh a regionální zdroje (např. dodavatele)
KŘIŽOVATKA handicap centrum o.s.
Ne

Operační struktura


Příjemce


Přehled zdrojů financování projektu


Termíny

v
v
v

Dopad projektu

Cílové skupiny: - dlouhodobě nezaměstnaní - (nad 1rok) - osoby zdravotně postižené